NIEUWS……………

 

NIEUWS NOVEMBER 2003

 

 

 

TWEEDE KAMER: GEEN WEREN VAN ASIELZOEKERS IN ROTTERDAM

12-11-2003

De Tweede Kamer vindt dat Rotterdam (erkende) asielzoekers niet mogen weren. Minister Rita Verdonk (van Vreemdelingenzaken en Integratie) laat weten dat elke gemeente wettelijk verplicht is asielzoekers te huisvesten.

 

 

 

ROTTERDAM WIL ASIELZOEKERS WEREN

12-11-2003

De PvdA in  Rotterdam wil graag met drastische maatregelen de toestroom van asielzoekers naar Rotterdam stoppen. Zij wil dat Rotterdam geen asielzoekers meer opneemt in Rotterdam. Hiermee zouden  wijken als Bloemhof en Tarwewijk waar nu veel asielzoekers wonen, worden ontzien.

 

 

 

AMA-CAMPUS DEELEN DICHT

12-11-2003

De ama-campus in Deelen zal eind december worden gesloten.

 

 

 

EUROPESE COMMISSIE: BEWAAK BUITENGRENS

11-11-2003

De Europese Commissie stelt voor dat een grensbewakingsdienst wordt ingesteld die de buitengrens van de Europese Unie gaat bewaken. De dienst moet onder meer voorkomen dat personen van buiten de Europese Unie illegaal (zonder toestemming) naar de landen van de Europese Unie migreren.

 

 

 

AANTAL NATURALISATIES DAALT

11-11-2003

Het aantal naturalisaties is over het jaar 2002 42.000, bijna duizend minder dan over het jaar 2001.

 

 

 

KONING HASSAN PAKT MENSENHANDEL AAN

 

De Marokkaanse Koning Mohammed VI kondigt aan dat Marokko de illegale immigratie van Afrikanen naar Europa gaat aanpakken. Hij noemt de mensenhandel een fundamentele inbreuk op de menselijke waardigheid en mensenrechten.

 

 

 

POLITIE PAKT 5 PERSONEN OP

10-11-2003

De politie heeft 5 personen gearresteerd op verdenking van het voorbereiden van brandstichting in het asielzoekerscentrum in Dokkum.

 

 

 

6 JAAR VOOR MENSENSMOKKELAAR

10-11-2003

De rechtbank in Antwerpen (België) heeft de hoofdverdachte van een netwerk van mensensmokkelaars veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf.

 

 

 

GEEN VERPLICHT TURKS OP SCHOOL

10-11-2003

De Utrechtse Sint Gerardus Mavo ziet af van het invoeren van het verplichte vak Turks in het schoolrooster. De school heeft te weinig geld om dit in te voeren. Overigens heeft minister Maria van der Hoeven meegedeeld dat het scholen op basis van de huidige wetgeving toegestaan is Turks als verplicht vak in te voeren.

 

 

 

TWEEDE BEZETTINGSACTIE AMA-CAMPUS DEELEN

06-11-2003

Een nieuwe groep demonstranten heeft het dak bezet van de ama-campus in Deelen. Zij demonstreren hiermee tegen het niet humane beleid van de campus. Zij eisen directe sluiting van de ama-campus en vrijheid voor de asielzoekers die er nu wonen.

 

 

 

POLITIE BEVRIJDT AMA-CAMPUS VAN DEMONSTRANTEN

05-11-2003

De politie heeft vanmiddag 6 demonstranten verwijderd van het dak van de ama-campus in Deelen.

 

 

 

AMA-CAMPUS DEELEN BEZET

05-11-2003

Demonstranten hebben zich vanochtend aan elkaar geketend op het dak van de ama-campus in Deelen. Zij demonstreren hiermee tegen het niet humane beleid van de campus. Zij eisen directe sluiting van de ama-campus.

 

 

 

AZC ASSENDELFT

05-11-2003

Bewoners en Vluchtelingenwerk Nederland hebben ernstige kritiek over de situatie waarin asielzoekers in asielzoekerscentrum Assendelft verblijven. Het betreft het gebrek aan sociale veiligheid, de vieze toiletten en keukens en de geluidsoverlast.

 

 

 

ROEMENIE WIL AANSLUITING BIJ EUROPESE UNIE

 

Roemenië heeft gestemd voor aansluiting bij de Europese Unie.

 

 

 

 

Nieuwsarchief …

 

..... VREEMDELINGENLAND